jueves, 14 de marzo de 2013

Actuacions control duaner per la AEAT durant l'any 2013



El passat 12 de març de 2013 es va publicar al BOE la Resolució de la Direcció General de la Agència Estatal de l'Administració Tributària per la qual s'aproben les directrius generals del Pla Actual de Control Tributari i Duaner any 2013. A continuació els hi detallarem les actuacions respecte l'ambit de control duaner:

1- Es controlaran els recintes duaners amb la finalitat d'assegurar la correcta liquidació de drets aranzelari i altres tributs. I també per impedir l'entrada de mercaderies del tràfic il.lícit operilloses per la salut dels consumidors i medi ambient
2- Es reforçaran els controls a la importació i exportació de mercaderies subjectes a controls adicionals: aliments, medicaments, mercaderies falsificades, CIETS, etc a través de la tècnica d'anàlisi de riscos, reconeixements físics i escàner de la mercaderia.

3- Es controlaran els productes vinculats a un Dipòsit Duaner i Dipòsit Diferent al Duaner.

4- Es controlarà i s'evaluarà el cumpliments dels requisits dels OEA

5- Es realitzaran controls posteriors a la importació de mercaderies, és a dir, una vegada introduïdes al territori UE es verificarà l'origen de la mercaderia, la classificació aranzelària i valor de duana declarats amb motiu de la importació amb l'objectiu de d'impedir el NO pagament de drets aranzelaris, drets antidumping o IVA.

6- Per últim , controls respecte les restitucions a la exportació de productes agrícoles en el marc de la PAC i normativa comunitària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario